موارد کاربرد کتاب های صوتی + سازمان ها و خیریه های کتاب صوتی
موارد کاربرد کتاب های صوتی + سازمان ها و خیریه های کتاب صوتی
مقدمه
بیش از این در دو مطلب جداگانه با عناوین تاریخچه کامل کتاب صوتی+ معرفی کتاب های صوتی شادن پژواک و تولید کتاب صوتی (به همراه توضیح انواع فرمت های کتاب صوتی) به صحبت در مورد کتاب صوتی و ماهیت آن پرداختیم. حال در این مطلب قصد داریم تا کاربردهای کتاب صوتی و همینطور سازمان ها و موسساتی را که در خارج از کشور با ارائه رایگان این کتابها در صدد خدمت رسانی به جامعه هستند معرفی کنیم.
از کتاب های صوتی برای آموزش خواندن و افزایش درک مطلب کودکان استفاده شده است. این نوع کتاب ها برای نابینایان نیز مفید هستند. کتابخانه ملی کنگره ایالات متحده و کتابخانه CNIB در کانادا خدمات رایگان در زمینه کتاب صوتی را به افراد کم بینا ارائه می دهند. کتابهای درخواستی برای مشتریان از طریق پست (بدون پرداخت هزینه) ارسال می شود.
در سال 1996 سازمانی به نام اسیستیو مدیا Assistive Media به مالکیت آن آربور در میشیگان تاسیس شد و اولین سازمانی بود که به هدف خدمت به افراد کم بینا، ضبط های گفتاری از آثار مکتوب روزنامه نگاری و ادبی را از طریق اینترنت تولید و تحویل می داد.
تصویر 1 : کتاب صوتی
حدود 40 درصد از کل مصرف کتاب های صوتی از طریق کتابخانه های عمومی انجام می شود و بقیه در درجه اول از طریق فروشگاه های خرده فروشی کتاب ارائه می شود. برنامه های دانلود کتابخانه ای به سرعت در حال رشد هستند (بیش از 5000 کتابخانه عمومی کتاب صوتی قابل دانلود رایگان ارائه می دهند).
کتابخانه ها همچنین مکان های پرطرفداری برای بررسی کتاب های صوتی در قالب CD هستند. طبق مطالعه ای که توسط بنیاد ملی امور هنری با عنوان ، "خواندن در معرض خطر: بررسی خواندن ادبیات در آمریکا" (2004) انجام شد، گوش دادن به کتاب صوتی یکی از معدود "انواع" خواندن است که سواد عمومی را افزایش می دهد.
روشهای گوش دادن به کتاب صوتی
کتاب های صوتی به دلیل قالب خود ابزاری ارزشمند قلمداد می شوند. برخلاف کتاب های سنتی یا یک برنامه ویدئویی ، می توانید هنگام انجام کارهای دیگر به کتاب صوتی گوش دهید. منظور کارهایی شامل شستشوی لباس، ورزش ، چیدن علف های هرز و فعالیت های مشابه است.
مشهورترین کاربرد عمومی کتابهای صوتی برای بزرگسالان، گوش دادن به آنها هنگام رفت و آمد با اتومبیل یا هنگام مسافرت با وسایل نقلیه عمومی، به عنوان جایگزین رادیو است. بسیاری از افراد فقط برای استراحت و یا هنگام خوابیدن به این کتاب ها گوش می دهند.
نظرسنجی اخیر منتشر شده توسط انجمن ناشران صوتی نشان داد که اکثریت قریب به اتفاق کاربران، در اتومبیل به کتاب صوتی گوش می دهند و بیش از دو سوم خریداران کتاب صوتی، کتاب های صوتی را آرامش بخش و راهی خوب برای تقویت مهارت انجام همزمان چند وظیفه توصیف می کنند. دلیل دیگری که برای انتخاب کتاب های صوتی به جای قالب های دیگر بیان شده این است که اجرای صوتی باعث جذابیت بیشتر برخی از کتاب ها می شود.
تصویر 2 : برای گوش دادن به کتابهای صورتی روش های مختلفی وجود دارد
روش های معمول گوش دادن به کتاب صوتی عبارتند از:
• پخش مجدد: بسته به میزان توجه و علاقه فرد ، معمولاً لازم است بیش از یک بار به بخشهای کتاب صوتی گوش دهید تا بتوان مطالب را به طور رضایت بخشی درک و حفظ کرد. پخش مجدد ممکن است بلافاصله یا پس از مدت زمان طولانی انجام شود.
• یادگیری: افراد ممکن است هنگام دنبال کردن کتاب واقعی ، به یک کتاب صوتی (معمولاً یک کتاب بلند) گوش دهند. این به آنها کمک می کند کلماتی را یاد بگیرند که ممکن است در صورت خواندن چشمی کتاب، آنها را به درستی یاد نگیرند. این روش همچنین می تواند یک راه بسیار موثر برای یادگیری زبان جدید باشد.
• چند وظیفگی: بسیاری از شنوندگان، قالب کتاب صوتی را انتخاب می کنند زیرا به آنها امکان انجام چند وظیفه از نوع کارهای غیر معمول و معمول مانند ورزش ، کاردستی یا آشپزی را می دهد.
• سرگرمی: کتابهای صوتی به شکل سرگرمی سفری محبوب برای خانواده ها یا مسافران تبدیل شده است.
موسسات خیریه و غیرانتفاعی
در این بخش از مطلب به معرفی موسسات و خیریه هایی می پردازیم که در زمینه ارائه کتاب صوتی به اعضای خود در ایالات متحده و نقاط دیگر دنیا فعال هستند:
• موسسه لرنینگ الی Learning Ally در سال 1948 تاسیس شد و به بیش از 300000 دانشجوی K-12 ، دانشجویان دانشگاهی و فارغ التحصیلان ، پیشکسوتان و زبان آموزان، مادام العمر خدمت می کند - همه آنها به دلیل نابینایی ، اختلال بینایی ، نارساخوانی یا سایر اختلالات یادگیری نمی توانند نسخه چاپی استاندارد را بخوانند. مجموعه بیش از 80،000 عنوان کتاب ادبی و روایت شده را شامل می شود. می توان کتابهای این موسسه را از طریق تلفن های هوشمند و تبلت ها بارگیری کرد و بزرگترین کتابخانه در نوع خود در جهان است.
تصویر 3: موسسات و خیریه های متعددی به ارائه مجانی کتاب صوتی به نابینایان و کم بینایان و افراد کم توان مشغولند
• بوک شیر Bookshare در سال 2002 تاسیس شد، این مجموعه، کتابخانه ای آنلاین از کتابهای صوتی خوانده شده توسط رایانه در قالب های قابل دسترسی برای افراد دارای معلولیت بینایی است.
• لیبری وکس LibriVox در سال 2005 تاسیس شد، همچنین یک کتابخانه آنلاین از کتابهای صوتی قابل بارگیری و یک سازمان غیرانتفاعی رایگان است که توسط هیو مک گوایر توسعه یافته است. این مجموعه، کتابهای صوتی به چندین زبان دارد. بیشتر زبانهای آنها معمولاً زبانهای اروپای غربی است.
• کتابخانه صوتی کالیبر Caliber متعلق به یک موسسه خیریه انگلیسی است که خدمات رایگان و اشتراک کتابهای صوتی بدون نیاز به مجوز را برای افرادی که دارای مشکلات بینایی ، نارساخوانی یا سایر معلولیت ها هستند و نمی توانند نسخه چاپی بخوانند ارائه می دهد. این کتابخانه دارای آرشیوی با بیش از 8550 عنوان داستانی و غیر داستانی است که می توان آنها را با ارسال در قالب های سی دی فشرده و مموری استیک ها یا از طریق استریم دریافت کرد.
• لیسنینگ بوکس Listening Books یک موسسه خیریه کتاب صوتی انگلبسی است که به ارائه خدمات اینترنت ، بارگیری و خدمات پستی برای تمام افرادی می پردازد که دارای معلولیت یا بیماری هایی هستند که نگه داشتن کتاب ، ورق زدن صفحات آن یا مطالعه به روش معمول را برایشان دشوار می کند. این دسته، شامل افراد دارای مشکلات دید ، مشکلات جسمی ، یادگیری یا مشکلات بهداشت روانی می شود. موسسه یاد شده دارای کتاب صوتی برای اوقات فراغت و یادگیری و کتابخانه ای با بیش از 7500 عنوان است که در استودیوهای دیجیتال متعلق به آن ضبط می شوند و یا از نظر تجاری تهیه می شوند.
تصویر 4 : کتاب صوتی یکی از روش های یادگیری و سرگرمی شمرده می شود
• رویال Royal موسسه ملی نابینایان سلطنتی (RNIB) یک موسسه خیریه در انگلستان است که خدمات کتابخانه صوتی و گویا را ارائه می دهد. کتاب های صوتی در قالب DAISY ارائه می شوند و از طریق پست به صورت سی دی یا حافظه USB به خواننده تحویل داده می شوند. بیش از 30،000 کتاب صوتی برای قرض گرفتن موجود است که چاپ آنها برای اعضای معلول کتابخانه رایگان است. RNIB سالانه حدود 4 میلیون پوند به خدمات کتاب گویای این موسسه، یارانه می دهد.