فصل نهم کتاب بیندیشید و ثروتمند شوید: کلیدی برای تداوم

فصل نهم کتاب بیندیشید و ثروتمند شوید: کلیدی برای تداوم

معرفی کتاب بیندیشید و ثروتمند شوید  

بسیاری از افراد نام ناپلئون هیل را در سطح جهانی با نگارش کتاب بسیار پرفروش "بیندیشید و ثروتمند شوید"، شنیده اند. در واقع نوشتن این کتاب، شهرت او را تا حد زیادی گسترش داد. امروزه هم کتابهای هیل به عنوان یکی از برترین ها در دسته بندی موفقیت شخصی شناخته می شود. 

هرچند تاریخ چاپ این کتاب سال 1937 است، اما هنوز دهه ها بعد از انتشار اولیه هم اثری الهام بخش و ممتاز به شمار می رود. هیل وارد دانشکده حقوق شد، اما به علت ناتوانی در پرداخت هزینه های تحصیل، مجبور شد تا از تحصیل در رشته مورد علاقه اش انصراف بدهد. 

هیل در نویسندگی با استعداد بود و این کار را سابقا در دوران نوجوانی هم انجام داده بود. او در روزنامه ها و مجلات مختلفی قلم می زد. سردبیر آخرین روزنامه ای که در آن مشغول بود، از کار او رضایت زیادی داشت و به همین خاطر او را مامور کرد تا با افراد برجسته و معروف زمانه مصاحبه کند.

ناپلئون با افراد نامدار زیادی مصاحبه کرد. از جمله مشهورترین شان اندرو کارنگی بود که او را به علت مدیریت بر شرکت فولاد ایالات متحده می شناختند سپس، هیل با تشویق های اندرو کارنگی بر آن شد تا راز موفقیت افراد ثروتمند و معروف را بررسی کند.

 طی بیست سال با انسان های بسیار موفق زمانه خود مانند توماس ادیسون، الکساندر گراهام بل، جرج ایستمن، هنری فورد، المر گیتس، چارلز شواب، هنری فورد و ویلیام جنینگ برایان صحبت کرد. 

بعد از بیست سال مصاحبه و کسب دانش لازم، او کتابی در همین رابطه نوشت و در سال 2017،  فیلم بیندیشید و ثروتمند شوید از روی کتاب بیندیشید و ثروتمند شوید ساخته شد. 

تصویر 1: نقل قولی از ناپلئون هیل در کتاب بیندیشید و ثروتمند شوید 

 

این فصل در مورد چه چیزهایی صحبت می کند؟

ناپلئون هیل در فصل نهم از کتاب بیندیشید و ثروتمند شوید، در ادامه فصل هشتم– برنامه ریزی برای تحقق اهداف، به گام هشتم برای کسب ثروت می پردازد و آن را توضیح می دهد.  

 این گام هم در ادامه ی فصل قبلی و در پیوند با آن نوشته شده است. این گام اظهار می دارد "ابرام و مداومت عاملی حیاتی برای تبدیل میل به هم ارز پولی آن است. مبنای مداومت و پایداری، قدرت اراده می باشد".

هیل می گوید انسان های بزرگ اغلب به خونسردی و گاهی هم بیرحمی متهم می شوند درحالیکه آنها صاحب قدرت و اراده ای هستند که با پایداری در هم آمیخته شده است تا به شرایط دلخواه خود برسند. دسته دوم اشخاص هم کسانی هستند که با مشاهده نخستین نشانه های مخالف یا بدبیاری، از هدف فاصله می گیرند.

ناپلئون هیل ادعا دارد همه ی چیزهایی که برای دستیابی به پیروزی و موفقیت لازم هستند در سیزده اصل جداگانه ی کتاب او یک جا گردآوری شده است و اگر کسی به درک دقیقی از این اصول و در نتیجه فلسفه حاکم بر کتاب برسد خواهد توانست پیروز شود.  

آزمون مداومت 

مداومت نداشتن یکی از عوامل بزرگ ناکامی بسیاری از افراد است . همینطور مشکلی است که غلبه بر آن هم به آسانی ممکن نیست و شما حتی برای غلبه بر عدم مداومت خود هم باید مداومت داشته باشید و بدنبال افزایش دادن میل و اشتیاقتان باشید. به این منظور یکی از راه های دریافت کمک ممکن است نزد دیگران و همکاران باشد. بنا به توصیه هیل، خوب است فصل هایی که از تلقین به خود و ذهن نیمه هوشیار صحبت می کردند را هم مجددا مرور کنید. 

نخستین آزمون مداومت و پایداری را زمانی پشت سر خواهید گذاشت که 6 اصل مندرج در فصل دوم را به کار بگیرید. به این ترتیب می توانید ادعا کنید که در گروه دو درصدی ها جای دارید. گروهی که به گفته هیل هدفی قطعی درند و برنامه ای مشخص. در بخش های بعدی همین فصل هیل اقداماتی را برای تشخیص کم بودن مداومت و افزایش و تقویت آن مطرح می کند. 

بر فراز شکست ها 

در این بخش از فصل، ناپلئون هیل باز هم افراد را از نظر مدامت ورزی و تسلیم به دو گروه تقسیم می کند. اگر شخصی عادت مداومت را با آموزش و تعلیم بدست نیاورد و با این حال موفق باشد، لاجرم آن را بر حسب تجربه آموخته است.  هیل برای توضیح دادن روشن تر منظور خود از محله برادوِی نیویورک مثال می آورد.

تصویر 2:  فانی هرست، نویسنده ای که آثارش با دورنمایه های احساسی و رمانتیک به موضوعات روز زمانه می پرداخت. 

"هنگام نوشتن این مطالب به برادوی، گورستان امیدهای مرده و هشتی فرصتهای مناسب چشم می دوزم . مردم جویای شهرت ، فرصت مناسب، عشق یا هر آنچه انسان بتواند نام موفقیت را بر آن بگذارد از همه نقاط عالم به برادوی آمده‌اند. اما برادوی به سادگی و به سرعت فتح نمی شود. برادوی به استعداد، به نبوغ، به ذهن هوشیار و به تلاش اشخاص پاداش می دهد."

ماجرای فانی هارست 

فانی هارست نویسنده ای بود که در رویای ثروتمند و مشهور شدن از نوشتن به نیویورک آمد و چهار سال در این شهر وقت گذراند. او روزها کار می کرد و شب ها رویای نویسندگی می دید. او داستان هایی هم می نوشت اما هیچ ناشری طی این سال ها حاضر به چاپ کردنشان نشده بود. 

اما فانی هارست چه کرد؟ هیل می نویسد "او در برخورد با مشکلات نگفت "بسیار خب برادوی، تو پیروز شدی، من تسلیم هستم." به جای آن گفت "بسیار خب برادوی تو می توانی خیلی ها را از میدان به در کنی، اما من در شمار این خیلی ها نیستم. من تو را به تسلیم مجبور می کنم". 

یکی از ناشرها 36 بار به او جواب منفی داد تا اینکه بالاخره قبول کرد یکی از داستان های او را منتشر کند . طلسم شکسته بود و فانی هارست آزمایش خود را پس داده بود . از آن زمان به بعد همه ناشران دنبال این بودند تا یک داستان از او منتشر کنند و سیل ثروت به طرف او روانه شد. 

نکته مهمی که هیل به آن می پردازد این است که هارست استثنا نیست . هر جا به کسی برخوردید که در حال انباشت ثروت است بدانید که دست مداومت در کار بوده است. در برادوی همه می توانند فنجانی چای و ساندویچ برای خود تدارک ببینند اما کسانی که به فراتر از این ها می اندیشند به مداومتی دیگرگونه نیاز دارند. 

به مداومت خود بیفزایید 

در واقع قبل از انکه هیل به بیان مطالب در ارتباط با تیتر بالا بپردازد ابتدا می گوید ببینید در چه زمینه هایی مداومت ندارید. او نشانه های ضعف در مداومت را بیان می کند و می گوید همه علاقمندان به ثروت باید این نقاط ضعف را بشناسند. 

1. ناتوانی در شناخت و تعریف دقیق خواسته های خود 

2. مسامحه کاری و به فردا موکول کردن کارهای امروز بدون دلیل موجه 

3. بی علاقگی نسبت به کسب دانش های تخصصی

4. تردید و دودلی. به تعویق انداختن تصمیم گیری ها به جای پرداختن به آنها .

5. عادت اتکا به تواناییها به جای ایجاد برنامه های مشخص برای حل مسائل. 

6. از خود راضی بودن و .....

تصویر 3: نقل قولی از ناپلئون هیل در کتاب بیندیشید و ثروتمند شوید

این فهرست حاوی 16 مورد است که به خوانندگان مطلب توصیه می کنیم حتما برای اطلاع از مجموعه ی نکات، کتاب اصلی را تهیه کنند. اما اگر دوست دارید روش های افزایش مداومت را بدانید آنها را در ادامه مشاهده کنید:

1.هدف مشخص همراه با اشتیاق سوزان برای رسیدن به آن 

2.برنامه ای مشخص با اقدام مستمر و پیوسته 

3. ذهنی بسته و گارد گرفته در برابر نفوذهای منفی و مایوس کننده و از جمله آنها پیشنهادات و تلقین های منفی دوستان، آشنایان و بستگان 

4.استفاده از همکاران واجد شرایط. 

اگر از انتقاد می ترسید 

به گفته هیل، اکثر مردم به خویشاوندان، دوستان و آشنایان خود اجازه می دهند که در زندگی آنها دخالت کنند. دخالتی که به خاطر ترس افراد از انتقاد شنیدن مجاز دانسته می شود. این ترس ریشه‌دار، خود را در زندگی زناشویی، مبادلات تجاری ناموفق ناخشنودی و شرایط نامناسب نشان می دهد و خسارت بسیار بزرگی را وارد می سازد. 

هیل برای شرح بهتر موضوع، ماجرای ورود خودش به تحقیق بیست ساله در مورد فلسفه موفقیت را یاد می کند و از چند نمونه دیگر که درسنین بالا بدون ترس از انتقاد امتحان کردند و پاداش گرفتند هم یاد می کند. 

فیلم بیندیشید و ثروتمند شوید با الهام از کتابی به همین نام در سال 2017 ساخته شد. این اثر با دوبله حرفه ای فارسی هم اکنون در سایت رسابوک در دسترس علاقمندان قرار دارد.

اشتراک گذاری:

پیامها